Форма виписки з погосподарської книги скачать

Форма виписки з погосподарської книги

Форма виписки з погосподарської книги.
На сьогодні законодавством України встановлено спрощений порядок оформлення права власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими здійснювалося ведення погосподарського обліку, і щодо зазначених об’єктів нерухомості раніше не проводилась державна реєстрація права власності. Для проведення державної реєстрації права власності на таки об’єкти подаються тільки два документи: 1) виписка із погосподарської книги, надана виконавчим органом сільської, селищної, міської ради або відповідною архівною установою; 2) документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку під таким об’єктом, крім випадку, коли таке речове право зареєстровано в Державному реєстрі прав. Ведення погосподарського обліку в сільських, селищних, міських радах здійснюється у відповідності до Інструкції з ведення погосподарського обліку в сільських, селищних та міських радах, затвердженої наказом Держкомстату від 11.04.2016р. № 56 (далі – Інструкція). Об’єктами погосподарського обліку є домоволодіння - житловий будинок з господарськими спорудами та будівлями, які розташовані на одній земельній ділянці, домогосподарство (домашнє господарство) - сукупність осіб, які спільно проживають в одному житловому приміщенні або його частині, забезпечують себе всім необхідним для життя, ведуть спільне господарство, повністю або частково об'єднують свої кошти та витрачають їх.

Домогосподарство може складатися з однієї особи; землеволодіння - земельна ділянка, що перебуває у власності (користуванні) особи. Законодавством не встановлено, в якій формі повинна видаватися виписка з погосподарської книги. При цьому зазначений документ повинен бути виданий уповноваженою особою органу місцевого самоврядування чи відповідною архівною установою і містити відомості, передбачені Інструкцією. Крім того, відповідно до статті 31 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» для проведення державної реєстрації прав на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні, що були закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими здійснювалось ведення погосподарського обліку, проведення технічної інвентаризації щодо зазначених об’єктів нерухомості є необов’язковим. Таким чином, виписка з погосподарської книги, видана уповноваженою особою органу місцевого самоврядування або архівною установою є документом на підставі якого може бути проведена державна реєстрація права власності на об’єкт нерухомого майна будівництво якого закінчено до 5 серпня 1992 року.

Технічний паспорт потрібно виключно тоді, коли у виписки з погосподарської книги відсутні відомості про технічні характеристики об’єкта нерухомого майна.


  • Форма виписки з погосподарської книги

  • Форма виписки з погосподарської книги
  • Просмотров: 95 | Добавил: igorqlzanprokhorovsa | Теги: уровень | Рейтинг: 0.0/0
    Рекомендуем также:
    avatar