Скачати презентацію на тему феноли скачать

Скачати презентацію на тему феноли

Феноли 1. З камяновугільної смоли: 2. Сплавленням бензенсульфокислот з лугом: - презентация.
Презентация была опубликована 4 года назад пользователемМарья Гедеонова. Похожие презентации. Презентация на тему: " Феноли 1. З камяновугільної смоли: 2. Сплавленням бензенсульфокислот з лугом:" — Транскрипт: 3 1. З камяновугільної смоли: 2. Сплавленням бензенсульфокислот з лугом: 4 3. Заміна атома галогену або аміногрупи на гідроксигрупу: 5 1. Кислотні властивості: 6 2. Реакції за участю фенольного гідроксилу:

7 3. Якісна реакція на фенольний (енольний) гідроксил. 8 4. Реакція, що лежить в основі якісного та кількісного аналізу фенолу та його похідних. 9 5. Важливі реакції електрофільного заміщення А) Синтез фенолокарбонових кислот (синтез Кольбе) Б) Реакція азосполучення: 10 ЗАСТОСУВАННЯ Фенол застосовують у виробництві фенолформальдегидних пластмас, синтетичного волокна капрону, фарбників, пестицидів, лікарських препаратів (аспірин, салол). Розбавлені водні розчини фенолу (карбол (5%)) застосовують для дезинфекції приміщень, білизни в деяких установах (наприклад, лікарнях). Являсь антисептиком, широко застосовувався в європейській і американській медицині в період 2 світової війни, але із-за високої токсичності в даний час використання сильно обмежене. Широко використовується в молекулярній біології і генній інженерії для очищення ДНК. У суміші з хлороформом раніше використовувався для виділення ДНК з клітки.

В даний час цей метод не актуальний, із-за наявності великої кількості специалізірованих китів для виділення. 11 БЕЗПЕКА Фенол отруйний. Викликає порушення функцій нервової системи. Пил, пари і розчин фенолу дратують слизисті оболонки очей, дихальних шляхів, шкіру (ГДК 5мг/м?, у водоймищах 0,001 міліграм/л).


  • Скачати презентацію на тему феноли

  • Скачати презентацію на тему феноли
  • Просмотров: 97 | Добавил: igorqlzanprokhorovsa | Теги: автор | Рейтинг: 0.0/0
    Рекомендуем также:
    avatar