Тести з відповідями з предмету облік і аудит скачать

Тести з відповідями з предмету облік і аудит

Вирішені тести та описові запитання до другого модуля (30 Білетів).
Дисципліна: Облік і аудит ВНЗ: НУ «ЛП» Формат: Word Doc Переглядів: 11920 Додано: 2012-12-14. Білет 1. 1. Тестове завдання Мета аудиту це – б) перевірка повноти нарахування і сплати податків; в) інформаційне відображення кругообігу господарських засобів; г) складання висновку про відповідність фінансової звітності прийнятим критеріям. 2. Тестове завдання Виберіть методичні прийоми проведення аудиторської перевірки. а) індукція; б) спостереження; в) спеціальна перевірка; г) суцільна перевірка. 3. Тестове завдання Принцип аудиту це – а) основні прийоми, на яких здійснюється аудиторська діяльність; б) основні засади, на яких здійснюється аудиторська діяльність; в) спосіб здійснення аудиторської діяльності; г) сукупність процедур, за допомогою яких здійснюється аудиторська діяльність. 4. Тестове завдання Функціональні завдання аудиту: б) притягнути до відповідальності винних осіб; в) обгрунтування стратегії розвитку підприємства; г) накладання штрафів. 5. Тестове завдання Виберіть принципи професійної етики а) підтвердження; б) обстеження; в) опитування; г) об’єктивність.

6. Дати розгорнуту відповідь Суть аудиту і його завдання. Аудит - це перевірка публічної бухгалтерської звітності, обліку, первинних документів та іншої інформації щодо фінансово-господарської діяльності суб'єктів господарювання з метою визначення достовірності їх звітності, обліку, його повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам. Аудит здійснюється незалежними особами (аудиторами), аудиторськими фірмами, які уповноважені суб'єктами господарювання на його проведення. Аудит може проводитись з ініціативи господарюючих суб'єктів, а також у випадках, передбачених чинним законодавством (обов'язковий аудит). Основними завданнями аудиту є: - перевірка фінансової звітності, розрахунків, декларацій та інших документів для встановлення їх достовірності й відповідності здійснених господарських і фінансових операцій чинному законодавству; - виявлення і попередження (профілактика) порушень у фінансово-господарській діяльності підприємств; - реальність визначення фінансових результатів; - оцінка ефективності внутрішнього контролю; - надання консультаційних послуг з питань обліку, аналізу, права, менеджменту, маркетингу, фінансів тощо.

7. Дати розгорнуту відповідь Класифікація аудиторських послуг. аудиторські послуги: - аудит фінансової звітності(Аудит фінансової звітності підприємств клієнтів здійснюється з метою підтвердження достовірності, реальності та законності звітності); - оглядові перевірки(Оглядові перевірки за масштабами та вартістю значно менші,ніж звичайний аудит звітності, однак їх результати часто задовольняють користувачів,оскільки вони забезпечують середній рівень впевненості у звітності,яка підлягала огляду. Прикладом оглядових перевірок може бути аудит фінансового стану підприємства); - супутні аудиту роботи(послуги). До супутніх аудиту робіт відносять такі:1)ведення бухгалтерського обліку на підприємстві-клієнті;2)складання податкових декларацій та звітності;3)консультування з питань оподаткування;4)відновлення бухгалтерського обліку;5)комп’ютеризація системи бухгалтерського обліку;6)аналітичні послуги;7)консультування з юридичних питань; та інші. 8. Дати розгорнуту відповідь Стадії аудиторського процесу. Аудиторський процес складається з таких стадій: Початкова стадія включає процедури організаційного характеру, спрямовані на створення необхідних умов для якісного проведення аудиту в установлені терміни.

Дослідна стадія - це виконання аудиторських процедур із перевірки виробничої і фінансово-господарської діяльності підприємства за допомогою найпростіших засобів обчислювальної техніки, а також способом діалогового спілкування з ЕОМ. Завершальна стадія - це узагальнення результатів аудиту. 9. Практичне завдання Визначте правильність отримання сертифіката аудитора наступними особами: 1. Студент 4 курсу економічного факультету інституту, що має 3 роки стажу роботи бухгалтером. 2. Бухгалтер фірми, що працює 6 років на цій посаді, має вищу освіту за спеціальністю “Облік і аудит” і 8 місяців тому не склав іспит на отримання сертифікату аудитора. 3. Жінка-бухгалтер, що має 4 роки стажу, з яких 2 роки знаходилась у декретній відпустці. 4. Громадянин США, що працював 3 роки на посаді головного бухгалтера і має вищу освіту за спеціальністю “Фінанси”.

5. Громадянин України, що працював 4 роки на посаді ревізора і має вищу освіту за спеціальністю “Бухгалтерський облік, аналіз і аудит”. 1 ні, бо не має освіти; 2 ні, бо не склав іспит 8 міс тому;3 ні, бо працювала тільки 2 роки;4 ні, бо не громадянин України; 5 так.


  • Тести з відповідями з предмету облік і аудит

  • Тести з відповідями з предмету облік і аудит
  • Просмотров: 110 | Добавил: igorqlzanprokhorovsa | Теги: код | Рейтинг: 0.0/0
    Рекомендуем также:
    avatar